Het was lunchtijd toen ik vandaag thuis kwam en ik had zin in een goed belegde rijstwafel. Helaas had ik geen vleeswaren of vis in huis en zeker geen zin om eerst nog naar de supermarkt te gaan. Daarom besloot ik een avocadopasta te maken! Je kan zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt natuurlijk, maar dit is hoe ik hem gemaakt heb.
Wat heb je nodig?
• 1 avocado (genoeg voor drie rijstwafels)
• 3 rijstwafels
• Honing (een theelepel ongeveer)
• Mosterd (ook ongeveer een theelepel)
• Olijfolie (flinke scheut)
• Ui (ik had gevriesdroogde uitjes)
• Peterselie
• Druppeltje pepersaus (tabasco, eigenlijk alleen omdat het toevallig op het aanrecht stond.)
• Peper en Zout
• Zaden als topping (Ik had toevallig net een zadenmix gekocht bestaande uit: zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad en havervlokken)
Wat moet je doen?
Doe alle ingrediënten, behalve de rijstwafels en de zadenmix, in een bakje en prak met een vork tot het een egaal geheel wordt. Smeer de pasta uit op een rijstwafel (lekker dik) en maak het af met de zadenmix! Eetsmakelijk!
Makkelijker kan bijna niet toch! Voel je vrij om toe te voegen wat je wilt. De verhoudingen zijn helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Ik heb er gewoon op gevoel wat in gegooid.
Wat is jullie favoriete lunch? Laat een berichtje achter op de blog of op onze Facebook pagina!
Don't think it, Face it!
XOXO
Joya
Ha! Eindelijk het recept, ik ga het binnenkort ook maken. Heb jij niet dat je de rijstewafels soms echt ZAT bent?
BeantwoordenVerwijderenSoms staat het me echt zooo tegen. Dan word ik gewoon boos hahaha.
Ik haal dan Ciabattini's (van Schar, bij natuurvoedingswinkel of grote supermarkt) en die rooster ik dan onder de grill of in een koekenpan en daar doe ik dan het beleg op.
Hey Wendy!
VerwijderenJa ben ze zeker wel eens zat! In het begin at ik ze echt elke dag, twee keer op een dag.. Maar nu eigenlijk bijna niet meer! Heb nu al veel meer variatie, groeneshakes, pap (havermout,griesmeel etc), chiapudding.. En laatst heb ik gluten vrij brood gemaakt! Had wel gist gebruikt maar ben nog een goed recept aan het uitzoeken zonder gluten en gist.. De glutenvrije crackers kan je ook gebruiken.
ROD = Recept of the Day :)
XOXO
Joya
Wat betekend ROD eigenlijk? Heel suffe vraag denk ik maar ik weet het niet......:-)
BeantwoordenVerwijderenWauw, glutenvrij brood, smaakte dat wel? Ik heb dat 1 x gekocht en smaakte zo droog! Bananenbrood daarentegen vind ik wel mega lekker (en is ook glutenvrij) maar dan vraag ik me weer af of dat echt wel zo goed is omdat er veel bananen in zitten en dan zit je weer misschien met een teveel aan fruit...
BeantwoordenVerwijderenAf en toe zie je door de bomen t bos niet meer he...
Ik heb idd ook wel die glutenvrije crackers gekocht. O griesmeel.......dat zou ik ook wel eens kunnen doen en ik ben ook benieuwd naar de chiapudding.
Thx superleuk dat jullie dit doen en op deze manier informatief zijn EN fungeren als vraagbaak.
Ik vond het best goed gelukt! Had het wel in een broodbak machine gedaan, misschien dat dat verschil maakt? Het smaakte eigenlijk naar stokbrood! Bram had het alleen in de koelkast bewaard en de volgende dag was het keihard dus kon ik het weg gooien.. Zonde!
VerwijderenIk vind zelf griesmeel pap erg lekker! Lekkerder dan havermout!
Echt leuk dat je ons volgt! We weten zelf ook zeker niet alles hoor! Zijn nog heel erg op zoek ook naar wat wel en niet werkt..
O dat klinkt goed, stokbrood-smaak! Ik heb helaas geen broodbakmachine......en die gaat er ook niet komen aangezien we een overvolle schuur en voorraadkast hebben met handige apparaten :-0
BeantwoordenVerwijderenMaar hoe maak je griesmeel dan?
Nee, tuurlijk weten jullie (nog) niet alles, maar met z'n allen kennis vergaren gaat sneller dan alleen ;-)