8/27/2013

Gekke Dieeten


Wij zijn nu drie weken bezig met het Hormoonbalansdieet. In onze ogen een goede en gezonde leefstijl. Naast het hormoonbalansdieet bestaan er meer dan duizend andere diëten of deze goed zijn of niet kunnen wij als leken niet beoordelen, maar we hebben de ''gekste'' diëten voor jullie op een rijtje gezet:





Het slaapdieet:
Je raad het vast al dit dieet gaat over: slapen. Als je slaapt kun je niet eten (logisch!), het hele uitgangspunt van dit dieet. De mensen die dit dieet volgen nemen zware slaapmiddelen en proberen vervolgens dagen aan één stuk te slapen. Wij vinden slapen heerlijk maar dit dieet lijkt me nou helemaal niks! (en vreselijk ongezond).

Lintworm dieet:
Het lintworm dieet hoort ook zeker in deze top 10. Het schijnt dat de lintworm vet en andere voedingstoffen op eet wat zou zorgen voor het verliezen van kilo’s. Zoveel eten als je wilt en toch afvallen, klinkt ideaal. In Europa is het hartstikke illegaal om lintwormen te gebruiken om af te vallen, en terecht! Het is niet alleen super ongezond en bizar, je loopt ook de hele dag met een hongergevoel en de worm eet al je noodzakelijke voedingsstoffen op. In Mexico wordt zo’n behandeling aangeboden. De prijzen beginnen vanaf $1500. Bizar!!

Tissue dieet:
Het tissue dieet is een van de vreemdste dingen die ik ooit gehoord heb. Binnen dit dieet moet je voor iedere maaltijd een tissue opeten zodat je geen honger meer hebt. Let op: wattenschijfjes voldoen ook?! De tissue vult je maag en verteert niet. Het is de bedoeling dat je de tissue in één keer opeet. Janet Jackson schijnt dit dieet gevolgd te hebben!?!

Kruimeldieet:
Mariah Carey schijnt kilo’s af te zijn gevallen met het kruimeldieet. In plaats van de ongezonde maaltijden te laten staan besloot ze van alles een paar kruimeltjes te eten. Rare dingen hebben die sterren toch over voor hun uiterlijk.

Het Breatharianism Dieet.
Bij dit dieet mag je helemaal NIKS eten. Het menselijk lichaam zou volgens deze filosofie alleen op zonlicht en zuurstof kunnen overleven, en daar is dit dieet dan ook op gebaseerd. Ik zeg: What the hell! Maar er komt nog een bizar feitje aan. Je kunt een workshop volgen in het Breatharian Institute of America en deze kost 'slechts' $10.000. Je kunt ook cursussen van 25 miljoen dollar volgen. Investeren is een noodzaak. Het schijnt dat veel aanhangers van dit dieet gestorven zijn omdat ze niet over de nodige informatie beschikten. Dit moet toch een grapje zijn?

Koekjes dieet:
Al snoepend kilo’s verliezen? Het kan dankzij de Amerikaanse Cookies diëten! In plaats van ontbijt, lunch en diner eet je zes koekjes per dag, in allerlei smaken zoals chocolade, banaan en bessen. Natuurlijk zijn de koekjes niet in de supermarkt te koop. Je kan dit dieet alleen volgen met de mega dure koekjes gemaakt door de bedenkers van het dieet. 




Het Appeldieet:
Het appeldieet is een heel simpel dieet en voor iedereen ''geschikt''. Dit dieet is erg makkelijk te onthouden: eet voor elke maaltijd een of twee appels. Appels bevatten antioxidanten en die zijn weer goed voor de stofwisseling. Felgekleurde appels bevatten de meeste antioxidanten en zijn dan ook het beste voor dit dieet. Vooral de schil zit hier vol mee! Het dieet klinkt erg gezond. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel en zo ook het appeldieet. Als je voor elke maaltijd minstens een appel moet eten, kan je al snel geen appels meer zien. Ook is het appelzuur erg slecht voor je tanden en zitten ook in appels fruitsuikers!

Het alcoholdieet:
Een artikel in Time Magazine schrijft over het alcohol-dieet waar Willem de Veroveraar aan begon om af te vallen. Willem viel datzelfde jaar –waarschijnlijk stomdronken- van zijn paard en overleefde de val niet. Leuk weetje: een doodskist vinden die breed en sterk genoeg was voor de koning bleek nog een hele uitdaging. Het alcoholdieet nu: er wordt gezegd dat door een bittere cocktail je maag-darmstelsel samentrekt waardoor je maag langzamer geleegd wordt, je langer vol zit en je dus ook minder eet. Wie dus een hele tafel vriendinnen aan hun Bitter Sweet (een cocktail van grapefruit en blue curacou) ziet lurken alsof hun leven ervan afhangt weet nu waarom. 

Het Beverly Hills dieet:
Wie dit dieet volgde mocht de eerste tien dagen alleen maar fruit eten, wie veel af moest vallen kon deze periode zelfs rekken tot een maand. Dit dieet heeft veel slachtoffers gemaakt, want hoewel fruit bekend staat als een gezond voedingsmiddel kan teveel fruit leiden tot ernstige diarree, uitdroging en zelfs een crash van de bloeddruk waar je dood aan kan gaan(!!). Twee stuks fruit op een dag is meer dan genoeg!

Het ahornsiroopdieet:
Voor een filmrol wilde Beyoncé zo snel mogelijk nog wat kilo’s kwijt en dus waagde ze zich aan het Ahornsiroopdieet. Dat bestaat per dag uit niet meer dan tien glazen van een drankje bestaande uit ahornsiroop, citroensap, water en cayennepeper. Bah!

Dan ziet het hormoonbalans dieet er toch een stuk normaler en gezonder uit toch? Welke diëten hebben jullie wel is gevolgd met of zonder succes? Laat een reactie achter op deze blog of op onze Facebook pagina.


Don't think it, Face it!

XOXO
Roos










2 opmerkingen:

  1. Op dit moment is het voor mij het Cambridge dieet;-) Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Patty!
      Bevalt dat goed? Ik heb het zelf geprobeerd maar na een week kon ik de shakes echt niet meer binnen houden. Ken veel mensen die er succes mee hebben gehad, alleen het vasthouden van het gewicht schijnt toch tegen te vallen. (Zal niks zeggen over of het gezond is want dat heb je vast al vaker gehoord!) Zelf vind ik het een prima oplossing als je veel gewicht kwijt moet raken, ondanks dat het echt geen goed doet voor je lichaam qua gezondheid. Het is alleen wel heel belangrijk dat je na het Cambridge alsnog je levensstijl verandert wil je het gewicht eraf houden en gezond blijven.
      XOXO
      Joya

      Verwijderen