Het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag maar voor mij ook de maaltijd waar ik altijd het meest tegen op zie. Los van het feit dat ik in de ochtend geen zin heb om te eten, heb ik er al helemaal geen zin in om iets klaar te maken. Nee, de ochtenden zijn zeker niet mijn beste moment van de dag. Met een flink ochtend humeur een dik belegde rijstwafel naar binnen werken vind ik echt helemaal niks, brood (tenzij glutenvrij) 'mogen' we niet eten, dus wat blijft er dan over? Vandaag in ROD (Recept of the day: Havermoutpap!
Ik ben altijd dol geweest op pap, lekker Brinta met veel te veel suiker is een van de weinige dingen die ik 's ochtends wel naar binnen kan werken. Nu heb ik een lekkere en makkelijke variant gevonden voor Brinta, namelijk havermoutpap. Niet heel moeilijk om te maken en er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Het aller fijnst vind ik dat je dit 's avonds al klaar kan maken en 's ochtends dus niet met je slaaphoofd aan het fornuis hoeft te staan. Ik heb zelf nu twee varianten uitgeprobeerd. Je kan ze zowel warm als koud eten en zeker een dag in de koelkast bewaren. (Langer heb ik nog niet geprobeerd.)
Wat heb je nodig?
- 4 etl Havervlokken
- 260 ml Water/Amandelmelk (Ik heb half om half gedaan)
Variatie 1:
- 1 etl Amandelmeel
- 1 tl Lucuma poeder
- 1 tl Kaneel
- 1 etl Cacao poeder (Het liefst de rauwe variant)
Wat moet je doen?
- Omdat ik havervlokken had heb ik ze met een koffiemolen vermalen tot meel. Ik denk niet dat dit echt nodig is maar het idee van stukjes in de pap sprak me niet zo aan.
- Doe alle ingrediƫnten in een pan en roer tot alles goed met elkaar vermengt is. Het kan even duren tot alle cacao is opgelost, maar gewoon blijven roeren!
- Zet de pan op het vuur en breng de pap al roerend aan de kook.
- Laat de pap koken tot een dikkere substantie ontstaat, ongeveer 5-10 minuten.
Je kan de pap warm eten of laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Bram had een pot mee genomen naar zijn werk en heeft hier als garnering een hand ongebrande noten mix en goji bessen aan toegevoegd. Wees vooral niet bang om te experimenteren met verschillende toevoegingen. Zoals ik al zei de variatie mogelijkheden zijn eindeloos!
- Het basis recept
- 1-2 Handen noten (Ik heb ze vermalen in de koffiemolen)
- 1/2 schep Lucuma poeder (Schepje zat bij de poeder)
Herhaal de stappen van de eerste variatie en je hebt een noten-havermout pap! Ik heb deze ook bewaard in de koelkast en heb hem 's ochtends koud gegeten met frambozen als garnering.
TIP: Bewaar gebruikte glazen potten die leeg zijn en kook deze uit. Ideaal om te gebruiken als containers voor onder andere de havermoutpap. 's Avonds klaar maken en je hoeft het potje 's ochtends alleen in je tas te doen voor een ontbijt on the go!
Ik ben erg blij met deze ontbijt optie en ook Bram vond het gelukkig erg lekker! Vandaag heb ik bij de natuurwinkel gierstvlokken gekocht dus hier ga ik van de week eens mee experimenteren!
Wat is jullie favoriete havermoutpap variatie? Laat een berichtje achter onder deze blog of op onze facebook pagina!
Don't think it, Face it!
XOXO
Joya
Deze ga ik proberen!
BeantwoordenVerwijderen