8/06/2013

Even voorstellen..

Joya en haar zoon
Roos met haar dochter

 
Elke vrouw heeft er wel eens problemen mee, haar gewicht. Wij als jonge moeders weten er alles van. Je zet een prachtig wonder op de wereld, en hoe cliché het ook klinkt alle lichaamsveranderingen zijn het waard. Toch wil je uiteindelijk weer een beetje van je zelf terug (en stiekem wel meer dan een beetje!). Maar hoe pak je dat aan? En draait het eigenlijk wel om de cijfertjes op de weegschaal, of is algehele fit- en gezondheid niet veel belangrijker?

De grootste fout die vaak gemaakt wordt is elke dag hetzelfde doen, maar een andere uitkomst verwachten. Daarom hebben wij besloten de uitdaging aan te gaan en onze hele leefstijl om te gooien. Na heel veel gegoogle en het lezen van een aantal boeken zijn we uiteindelijk uitgekomen op het Hormoonbalansdieet. Dieet..Weer een dieet.. Hele dagen honger lijden, chagrijnig zijn en naderhand meer aankomen dan dat je afgevallen bent. Nee dat is zeker niet wat we willen! Gelukkig is dat niet wat het Hormoonbalansdieet inhoud en eigenlijk zouden we het de Hormoonbalansleefstijl moeten noemen.

Maar wat houdt dat dan precies in dat Hormoonbalans'dieet'. Een hele beknopte samenvatting zou zijn: geen gluten, geen zuivel en geen E-nummers. En ja dat klinkt makkelijker dan het is! In zo goed als alle voorverpakte artikelen in de supermarkt zitten e-nummers en zelfs de biologische producten zijn niet altijd even gezond als we denken. Ja ja we horen je al denken.. Pffft mij te ingewikkeld! Ik ben nou eenmaal een broodeter en melk is hartstikke gezond! Maar gelukkig zijn er genoeg producten op de wereld die ons lichaam wel goed kan verdragen en wij gaan opzoek naar wat die producten zijn!

Om een begin te kunnen maken met een gezondere leefstijl is het Hormoonbalansdieet onze houvast. Maar we gaan proberen om in onze reis te ontdekken wat goed voor ons voelt.. We zijn tenslotte geen diëtisten, maar twee normale vrouwen op zoek naar ultieme gezondheid.

Buiten onze voeding is sporten natuurlijk heel belangrijk. De opening van een nieuwe sportschool in Haarlem kwam ons daarom ook heel goed uit. We willen voor ons zelf een schema aan maken zodat we 3 dagen in de week in de sportschool kunnen staan. Bij de nieuwe Kenamju zijn heel veel verschillende sportmogelijkheden zoals; fitness, crossfit, groepslessen, boxen, judo en zwemmen. We zullen ons dan ook zeker niet beperken tot één specifieke sport en uitgebreid verslag doen van onze verschillende ervaringen.

Zo genoeg geouwehoer voor vandaag..
Blijf zeker langskomen om over onze reis te lezen en wie weet raak je geïnspireerd om zelf ook wat veranderingen toe te passen! Elke verandering is er één op weg naar een gezonder en fitter leven!

Don't think it, Face it!

XOXO
Joya&Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten