8/11/2013

Pump en Brazilian Dance

Vol goede moed gingen we vandaag naar sportschool Kenamju in Haarlem. Om 09:45 uur stonden we netjes klaar voor de pump les. We wisten niet zo goed wat we er van moesten verwachten aangezien Roos het pas 1 keer had gedaan en Joya nog nooit. Een nieuwe les mee doen is toch altijd weer spannend. Alle vaste klanten die zonder erover na te denken 10 kilo aan beide kanten van hun stang hangen, kunnen best een beetje intimiderend overkomen.

Oké daar ging hij dan, de warming up.. Met een stang met 5 kilo (in totaal haha!) begonnen we. We moeten eerlijk bekennen, na de warming up hadden we het al gehad. Pff wat viel die 5 kilo tegen bij bepaalde oefeningen en dat een heel liedje lang (Oh nee, dit was pas de warming up!!!!!!). Daarna werd de les alleen maar zwaarder niet alleen emotioneel (Het ik-wil-niet-meer-syndroom) maar ook fysiek. Toen we gewichten van 10 kilo op onze rug hadden dacht ik (Roos) dat we dood gingen, jaja lekker dramatisch. De instructeur is een goede bekende van ons en dat is zowel positief als negatief. Ruben is een fantastische groepsles instructeur, hij geeft heel energiek les en heeft verstand van zaken, waardoor je makkelijk op hem kan vertrouwen als het op het gewicht aankomt. Een nadeel, en best wel een groot nadeel, is dat je geen 5 seconden rust hebt. Denk je even te kunnen smokkelen hoor je door de hele zaal: "ROOS, JOYA WAT DOEN JULLIE?!" Twaalf paar ogen meteen in de spiegel onze kant op, terwijl we met een rood hoofd en verzuurde benen maar weer een squat probeerde te maken. Wat de les extra zwaar maakte was dat er nog geen klok hing. Dit maakt het mentaal een stuk zwaarder omdat we beide geen idee hadden hoe lang we nog moesten. "Zijn we er al? Nope.. Nu zijn we er echt! Oh nee nog een nummer.." Voor de volgende keer weten we beter waar we aan toe zijn gelukkig.

Omdat het voor ons allebei de eerste keer was waren we nog niet bekend met de gewichten. We wisten niet zo goed voor welke oefening we welk gewicht nodig hadden. Je zag dat de mensen die het vaker deden precies wisten welke gewichten ze bij welke oefening nodig hadden. Gelukkig konden we wel vragen aan mensen wat het best was en Ruben vertelde ons ook welke gewichten we nodig hadden. Een tip voor iedereen die voor het eerst een pump les mee gaat doen: Laat je voor de les goed informeren over de benodigde gewichten, zodat je niet te zwaar, maar ook zeker niet te licht begint.
Laat sowieso altijd aan de instructeur weten dat je voor het eerst aan een pump les mee doet, zodat hij/zij wat extra aandacht aan je besteed. Uitvoering en techniek is in deze les heel erg belangrijk om blessures te voorkomen.

De les was achteraf eigenlijk best leuk ondanks dat we het erg zwaar hadden. Het leuke is ook dat je goed zelf je voortgang kan zien. Wij begonnen nu met 5 kilo in de warming up, hoe gaaf is het als we straks net als de rest 10 kilo aan de stang kunnen hangen! We willen zeker proberen dit elke zondag vol te houden zodat we straks net zo fanatiek mee kunnen doen als de rest. Toen er een uur voorbij was waren we gesloopt, maar we waren vast beraden om nog een uur Brazilian Dance te doen!

De nieuwe locatie van Kenamju is nu precies een week open en zoals bij elk nieuw bedrijf loopt nog niet alles op rolletjes. Voor de Brazilian Dance les waren er naast ons drie andere klanten, maar de docente had ook balie dienst en dacht dat ze daar niet weg kon/mocht. Gelukkig was Joya zo spontaan om de les over te nemen. (Ja ja ik ben zo spontaan! haha)

We waren dus maar met een klein groepje van 4 dames wat eigenlijk ontzettend leuk is. Je hebt meer ruimte in de zaal en krijgt meer aandacht van je sport instructrice. Ik was stiekem ook heel erg trots om mijn vriendinnetje Joya zo les te zien geven. Ze kan ontzettend leuk les geven en is heel spontaan waardoor je echt zin heb om mee te doen. Zeker een aanrader voor de mensen die zich bij Kenamju hebben inschreven.. Volg een les van Joya (haha stiekem een beetje reclame maken kan geen kwaad toch? ;-)). Brazilian Dance is echt een leuke les als je van dansen houdt. Je beweegt op vrolijke muziek en doet verschillende dans pasjes. Je hoeft hiervoor niet heel goed te kunnen dansen maar een beetje ritme gevoel is wel handig. Heb je helemaal geen ritme gevoel? Laat je dan vooral niet afschrikken, alles is te leren! De danspasjes worden onder de les uitgelegd en het gaat er voornamelijk om dat je in beweging bent en lekker mee schudt op de muziek. Je word door  Brazilian Dance lekker soepel in de heupen en doordat je veel in beweging bent heb je wel het gevoel dat je iets voor je conditie doet.

Na de les waren we kapot en hadden we honger.. Dus hebben we lekker genoten van een eiwit shake (NOT! Bah wat zijn die shakes vies!). Eiwit shakes helpen je spieren sneller herstellen na het sporten. Wat erg jammer was, is dat er geen ingrediënten op de zakjes of dozen staan. Zo weet je dus nooit precies wat je binnen krijgt. Zeker een groot minpunt!

De rest van de dag waren we allebei best wel gesloopt en 'levensmoe'. Ja hoor, wij gaan ook een keer sporten en liggen meteen de rest van de dag voor dood, schandalig! Maar we zijn stiekem toch best trots dat we deze zondagochtend hebben gesport. Vanavond gaan we vroeg naar bed. Morgen gaat de wekker weer om 06:00 uur, want om 07:30 uur staan we weer te zweten in de crossfitles! Daarnaast hopen we (Roos, want Joya wil het helemaal niet weten) ook een keer ons gewicht en onze maten te kunnen opmeten zodat we jullie precies kunnen vertellen hoe het er nu voor staat en na bijvoorbeeld een maand kunnen kijken of er al verbeteringen is gekomen. Dus zodra de meetapparatuur bij de sportschool binnen is gekomen brengen we jullie op de hoogte!

Wat hebben jullie dit weekend aan lichaamsbeweging gedaan?

Don't think it, Face it!

XOXO
Joya&Roos



Geen opmerkingen:

Een reactie posten